zaterdag 23 december 2023

Kerstmis vieren

We hebben een kerstboom in de kring geplaatst en ook 1 op een plaats waar de kindjes die elke dag zelf mogen versieren met slingers en ballen. 

Ons liedje: Kerstmis vieren, boom versieren, lichtjes hier, lichtjes daar, maar we zijn nog lang niet klaar! Kerstmis vieren, boom versieren, slinger hier, slinger daar, maar we zijn nog lang niet klaar! Kerstmis vieren, boom versieren, bal-le-tje hier, bal-le-tje daar, kijk nu is de kerstboom klaar!

(Voor fiche met de notenbalk klik je helemaal onderaan op de gele balk met nog meer foto's.)

                                              Prentlezen: Wat zie je? Wat doen de kindjes? ...


We knutselden een kerstboom en een kerststal. Heel wat technieken kwamen aan bod: O.a. schilderen, stempelen (toepassen van de één-één relatie: stempel op elke stip een kerstbal), snippers scheuren (is nog best moeilijk) en kleven, kleuren volgens voorbeeld, blaadjes zijdepapier verfrommelen en propjes maken om op de sterren te kleven, ...



 

Tijdens het poppenspel hebben Simon en Saartje heel veel slingers in de boom gehangen. Wij hebben die daarna vergeleken. Wat is de kortste slinger, waar is de langste en welke slingers zijn even lang?


De kindjes speelden zelf het kerstverhaal! 😍




 

Vrijdagnamiddag vierden we kerstfeest! Eerst speelden de juffen het kerstverhaal na. Daarna was er muzikaal pak in de klas en trakteerde Lieke met pannenkoeken en de juf met appelsap.



Wij wensen jullie dagen, weken, maanden aan een stuk
gulle porties klein geluk!
Fijne feestdagen 
 HAPPY 2024

Klik hier voor nog meer foto's van andere activiteiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten